Diabetes

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg.

Fabulous Feet is ingeschreven in het PROcert Kwaliteits Register voor Pedicure’s, waardoor diabetici de behandeling vergoed kunnen krijgen bij de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Er zijn belangrijke wijzigingen op komst in deze regeling. Meer informatie daarover vind u op de pagina Diabetes in de basisverzekering. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

  • De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
  • Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
  • De voeten van stand kunnen veranderen.

Verzekering

De pedicurebehandeling voor diabetici kan nu vergoed worden uit de basisverzekering, de aanvullende verzekering of zelfs niet vergoed worden. Dit is afhankelijk van de conditie van uw voeten, en dit wordt door de huisarts of podotherapeut vastgelegd in een Zorgprofiel.

Alleen medisch noodzakelijke voetzorg wordt vergoed. Dit wil zeggen dat zieke nagels en eelt/drukplekken moeten worden behandeld. Zorgprofiel 2 of hoger wordt via de De BASISVERZEKERING vergoed. Als u onder behandeling bent bij de huisarts voor uw diabetes, en u bent verzekerd bij VGZ gaat dat via ketenzorg. U heeft dan een verwijzing via de huisarts, die digitaal naar uw pedicure wordt verzonden. U hoeft dan niet af te rekenen, behalve voor cosmetische voetzorg. Dit gaat in overleg.

In andere gevallen wordt u doorverwezen via een podotherapeut. Deze stelt het Zorgprofiel vast en kan u doorverwijzen naar een pedicure die bij deze podotherapeut is aangesloten. Zorgprofiel 0 en 1 worden niet vergoed uit de basisverzekering, maar kunnen worden vergoed uit uw AANVULLENDE verzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat u dan wel eerst een behandelplan moet laten maken door een podotherapeut.

Reuma

Net als mensen met diabetes, kunnen ook mensen met reuma complicaties aan hun voeten krijgen door reuma. Er kunnen reuma-noduli ontstaan, en de vorm van de voet kan veranderen door gewrichtsverstijving en vervorming. Het is belangrijk dat de pedicure rekening houdt met de klachten, en hier de behandeling op aanpast. Ook zij kunnen bij sommige zorgverzekeraars een vergoeding krijgen voor de behandelingen bij de pedicure. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Maak afspraak